Konyhafrontok

A konyhabútornak megkülönböztetjük a korpuszát és a front részét. A korpusz a bútor teste, azaz a polcokat és fiókokat tartalmazó része. Mivel a bútorelemek egymás takarásában vannak, legyártható más (esetleg költséghatékonyabb) alapanyagból is, mint a bútor látható felületei. Ezzel szemben a korpuszra épülő konyhafront a munkalappal karöltve jelenti a dizájnt, hordozza a megálmodott konyhánk stílusjegyeit, ezért kiemelt fontosságú, hogy milyen anyagból készül.

A Finodesign a konyhafront típusától függően akár már 3 hét elkészülési idővel is vállalja konyhája megvalósítását: a bútorlapos, valamint a fóliás matt és selyemfényű konyhát a megrendeléstől számított 3-4 héten belül, az akril, a fóliás magasfényű és a festett konyhát pedig 6-8 héten belül birtokba veheti!

Forrás:pinterest.com

Akril konyhafront

Ezen újgenerációs magasfényű felületek esetében 16 mm vastag, színezett, laminált forgácslap hordozófelületen 2 mm-es akril lap fekszik. Az élek zárása 0,5 mm vastagságú élzáróval történik. Az akril bútorajtóknál nem létezik üveges kivitel, csak teljes frontfelület, így ezeket alumínium keretbe foglalt, szabadon választható (savmart, átlátszó, színes vagy tejüveg) üveggel helyettesítjük. Az akril felület nagy előnye, hogy sérülés esetén polírozható, egyedi méret rendelése esetén pedig nem számítunk felárat.

Fóliás konyhafront

Fóliás frontfelületek matt és fényes változatban, marásmintával vagy anélkül egyaránt rendelhetők. A felület vastagságát a marásminta határozza meg: a hordozófelületet egy 18 mm-es, mélymarás esetében 22 mm-es közepes sűrűségű farostlemez (MDF) képezi, melynek hátlapja fehérre van laminálva, a frontfelületet pedig fél mm vastagságú PVC fólia borítja. A bútorajtók teljes frontfelülettel és üveges változatban is rendelkezésre állnak, az antikolt, különleges mintájú fóliás ajtók pedig a vintage-hangulatot idézik. A könnyen tisztántarthatóság és magas élettartam mellett pedig egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni!

Festett konyhafront

A festett ajtókat egy szóval csak úgy jellemeznénk, hogy sokszínű, hiszen konyhánk gyakorlatilag az üde sárgától a mély kéken át a színskála bármely színében pompázhat! A laminált MDF hordozófelület hátoldala fehérre laminált, frontfelületére kerül a 2-3 rétegben fújt, megálmodott színű festék. Az ajtók sarkánál történő lekerekítés pedig igazán lággyá varázsolhatja konyhája vonalvezetését.

Forrás:mieco.com.my

Bútorlapos konyhafront

A konyhafront készülhet továbbá laminált bútorlapból is. Itt a hordozófelületet 18mm-es laminált forgácslap képezi, amelynek élei 2mm vastag, a mechanikus sérülésekkel szemben igen ellenálló ABS élléccel vannak elzárva - ez a forgácslappal azonos, de eltérő színben is választható. A bútorlapból készült konyhaajtók üveges változatban is rendelhetők, a választható színpaletta pedig majdnem olyan gazdag, mint a festett konyhafrontok esetében. Aki egy igazán strapabíró és pénztárcabarát konyhát szeretne, annak mindenképpen ez az opció jelenti a megoldást.